De senaste dagarna har jag varit upptagen med att dels jobba och dels vara pissigt jävla dyngsjuk, så surdegen har stått ouppfräschad i gömmorna i nästan en vecka. Jag har länge spanat runt efter mjöl från
Ångsta Kvarn då jag hört talas och läst mycket gott om det. Jag har inte hittat det att köpa i Umeå, så jag mailade Tina som driver kvarnen och frågade hur jag kunde få tag på det. På inrådan av henne mailade jag restaurang Kummin och frågade om jag fick köpa lite av dem, vilket jag fick! 4,7 kilo för 80 spänn, vilket jag tyckte var ett svinbra pris för ett så högkvalitativt mjöl. Jag tog
650 gram vatten,
950 gram mjöl (700 gram vete från Ångsta och 240 virveldinkel från Warbro),
30 gram oraffinerat havssalt och i runda slängar
200 gram surdeg. Blandade och körde autolys. Knådade för hand i runt tio minuter och lät vila i runt två timmar. Formade och kalljäste i 14 timmar, snittade och bakade ut det på baksten. Sänkte ugnen från 250 grader till 235 efter insättning och fick en himla fin skorpa. Snittningen blev någon jävla galen variant, men det blev väl helt okej resultatsmässigt!