surdegsgurra.blogg.se

Välkomna till min brödblogg!

Lösa degar

Publicerad 2014-06-20 09:44:42 i Allmänt,

Jag har inte jobbat så mycket med lösa degar, men tänkte att det är väl något jag måste prova, trots att jag inte, till skillnad från många andra, tenderar att gilla lösa degar. Denna blev så lös att degen liksom sprätte runt i köket när jag knådade den. I den här degen är det 650 gram vete från Ångsta, knappt 300 gram råg från Warbro, 32 gram oraffinerat havssalt och drygt 300 gram surdeg, mest för att prova att se hur det blir med så mycket surdeg. Tror att det var den stora mängden surdeg som gjorde att den blev så lös. Den flöt ut ganska mycket i ugnen och fick ingen magnifik höjd, men en fantastisk saftighet och en (nästan lite för) hög syra. Hyfsat inkråm.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gustaf Bergendahl

Här tänkte jag, helt utan självdistans, ägna mig åt att blogga om surdegsbröd och kanske även om annat inom ämnet mat och matkultur. Jag kommer att blogga mest för min egen skull för att kunna följa min utveckling men andra intresserade är varmt välkomna att följa med på vägen. Bildmässigt lovar jag en massa episka inspirationsbilder signerade min iPhonekamera, tagna i halvdant ljus! Jag började baka surdegsbröd för snart tre år sedan, med några mindre eller större uppehåll under årens gång. Att baka bröd är en konst och kan göras på många olika sätt. Jag kommer försöka visa och berätta hur jag går tillväga. Kommentera gärna om du har frågor, åsikter, beröm eller klag!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela