surdegsgurra.blogg.se

Välkomna till min brödblogg!

Fullkornsbröd

Publicerad 2014-06-24 22:50:49 i Allmänt,

Jag hade betydligt mycket mer råg i det här brödet än vad jag haft i de senaste jag gjort. Kommer inte ihåg de exakta fördelningen men tror det var runt 400 gram råg, 300 gram virveldinkel och 300 gram vete. Det fick en mycket *tyngre karaktär* och en sötma på något underligt vis. Lite för mycket mjöl i för det blev lite småstabbigt. Eller så var det bara rågandelen som gjorde att det knappt gick att knåda. Det jäste inte så mycket på höjden men reste sig fint vid gräddning. Då jag är i stugan så jag bakade jag ut direkt på plåt, utan varken baksten eller termometer. Snart ska jag börja experimentera med nötter och frukt, tagga d!!! Är inte ledig förrän om typ en vecka så jag får se om jag hinner göra något under tiden jag jobbar. 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-06-26 14:18:17

Åhhhhh <333

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gustaf Bergendahl

Här tänkte jag, helt utan självdistans, ägna mig åt att blogga om surdegsbröd och kanske även om annat inom ämnet mat och matkultur. Jag kommer att blogga mest för min egen skull för att kunna följa min utveckling men andra intresserade är varmt välkomna att följa med på vägen. Bildmässigt lovar jag en massa episka inspirationsbilder signerade min iPhonekamera, tagna i halvdant ljus! Jag började baka surdegsbröd för snart tre år sedan, med några mindre eller större uppehåll under årens gång. Att baka bröd är en konst och kan göras på många olika sätt. Jag kommer försöka visa och berätta hur jag går tillväga. Kommentera gärna om du har frågor, åsikter, beröm eller klag!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela