surdegsgurra.blogg.se

Välkomna till min brödblogg!

Nötval

Publicerad 2014-07-23 12:34:00 i Allmänt,

Provade för första gången att göra ett valnötsbröd på enbart surdeg. Rostade 200 gram valnötter, blötlade i ett dygn och använde blötläggningsvattnet som degvätska. Det blev så himla bra!! Mycket valnötssmak och kolorerad åt det blå/lila hållet av vattnet. Mestadels virveldinkel som även det gjorde att det fick fullkornssmaken en så gärna vill ha. Ett av de bästa bröden jag gjort, synd bara på snitten som ser ut att vara gjorda av en femårig cromagnonmänniska men yolo vad gör man. Garanterat inte sista gången jag rockar valnötsbröd. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Gustaf Bergendahl

Här tänkte jag, helt utan självdistans, ägna mig åt att blogga om surdegsbröd och kanske även om annat inom ämnet mat och matkultur. Jag kommer att blogga mest för min egen skull för att kunna följa min utveckling men andra intresserade är varmt välkomna att följa med på vägen. Bildmässigt lovar jag en massa episka inspirationsbilder signerade min iPhonekamera, tagna i halvdant ljus! Jag började baka surdegsbröd för snart tre år sedan, med några mindre eller större uppehåll under årens gång. Att baka bröd är en konst och kan göras på många olika sätt. Jag kommer försöka visa och berätta hur jag går tillväga. Kommentera gärna om du har frågor, åsikter, beröm eller klag!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela